Četiri bolesti i stanja koja su direktno povezana s vašim načinom prehrane!

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Mnogi su zdravstveni problemi uzrokovani lošom prehranom, a neki su direktno posljedica lošeg odabira namirnica, poput trovanja hranom.

Sol

Pojedinci imaju jake alergije na određene namirnice, probavne smetnje se također mogu javiti zbog hrane, a GERB (gastroezofagealna refluksna bolest) je direktno povezan s lošom prehranom.
Kod nekih se drugih bolesti treba posebno pripaziti jer odabir hrane može utjecati na razvoj bolesti. Kod dijabetesa, gdje se javlja problem s regulacijom šećera u krvi, treba se jako pripaziti što se jede i u kojoj količini.

Stanja koja su direktno povezana s određenim stanjima i bolestima:

1. Hipertenzija: Unos soli može utjecati na krvni tlak.
2. Bolesti srca/povišen kolesterol: Masna hrana i određena ulja mogu uzrokovati nastanak plaka na arterijama.
3. Osteoporoza: Manjak kalcija, vitamina D i prevelik unos masnoća može rezultirati slabim kostima.
4. Određeni karcinomi: Loša prehrana i pretilost su povezani s povećanim rizikom od razvoja karcinoma dojke, crijeva, jajnika i bubrega.

Ostala stanja koja su pod jakim utjecajem namirnica koje unosite u organizam:

Određene bolesti zahtijevaju i određenu prehranu ili dodatke prehrani kako biste stanje držali pod kontrolom.Pacijenti s karcinomom koji prolaze razne tretmane moguće trebaju i određene namirnice. Na primjer valjalo bi konzumirati kalorične namirnice kako bi se očuvala snaga. Dovoljan unos proteina i kalorija može pomoći kod kontrole ovog stanja.

Istraživanja su pokazala da ono što jedete može umanjiti vaše zdravstvene probleme, tako se smatra da će simptome gihta umanjiti redovita konzumacija trešanja.

Češnjak je dobar u borbi protiv nekih bakterija i gljivica. Med ima antibakterijska svojstva, a konzumacijom jabuka možete umanjiti rizik od razvoja raka,piše Ordinacija

Uz to je i voda važna, spriječit će nakupljanje kilograma i štititi vas od većine bolesti.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *