BLAGO ONOM KO POSEGNE ZA NJIM: Otapa sve vrste kamenca, čisti krv, liječi reumu, artritis i giht…

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Može da rastvara razne kamenje, pročišćava krv, leči reumu, artritis i giht…

 

 

Najčešće se konzumira u obliku čaja i koristi se za unutrašnje i vanjske tretmane. Vrijesak, vrijesak ili vrijesak je visoki zimzeleni polugrm poznat po svojim ljekovitim svojstvima od davnina. Koristi se za pročišćavanje krvi, borbu protiv reume, artritisa i gihta, kao i kod infekcija bubrega, mokraćne bešike i mokraćnih puteva, a narodna medicina tvrdi da rastvara sve kamence.

Prema nekima, oni koji su u stanju da postignu cilj ne moraju se podvrgnuti operaciji. Heather sadrži razne ljekovite sastojke, među kojima su najistaknutiji arbutin, tanini, saponini, a najznačajnija je njegova sposobnost rastvaranja kamenaca. Zbog toga je vrijesak i danas poznat kao odličan lijek za sve vrste kamenja. Morate insistirati na tome da se čaj pije svaki dan nekoliko mjeseci, jer se neki kamenčići otapaju sporo i duže se otapaju.

Vrijesak je efikasniji protiv kamena u žuči, bubrezima i mokraćnoj bešici ako se čaj pravi od jesenje ubranog vrijeska. Heather takođe pomaže u borbi protiv upala bubrega, mokraćne bešike i uretre, prostate, jajovoda i jajnika, poboljšava cirkulaciju krvi, smanjuje nivo šećera i masti u krvi, pomaže u borbi protiv ateroskleroze, slabe cirkulacije u nogama i oscilacija krvnog pritiska.

Najčešće se konzumira u obliku čaja i koristi se za unutrašnje i vanjske tretmane. Kupke od vrijeska koriste se za liječenje osipa, raznih ekcema, bubuljica, lišajeva i gljivica, a masti od ove biljke koriste se za liječenje upala oka, glaukoma i konjuktivitisa.

still.rs

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *