Vaše biljke će rasti kao lude i biti 10 puta otpornije: Evo kako sami napraviti najbolja prirodna gnojiva i pesticide!

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Vaše biljke će rasti kao lude i biti 10 puta otpornije: Evo kako sami napraviti najbolja prirodna gnojiva i pesticide!

Kopriva se sve više koristi u ekološkoj proizvodnji. Može se koristiti kao gnojivo ili vrlo učinkovit pesticid.

Samo 1 šalica navečer. Trbuh će vam se smanjiti za 5 dana!
Korišten kao tekuće dušično gnojivo, čaj od koprive ima vrlo pozitivan učinak na kultivirane biljke, potiče rast, stvaranje klorofila i povećava otpornost biljaka na stresne uvjete, kao i na štetnike i bolesti.

Gnojivo se pravi tako da se stabljike i listovi koprive nasjeckaju, stave u drvenu ili plastičnu posudu i zaliju vodom, ali ne do vrha (zbog velike količine pjene). Najbolja pomoćna voda je kišnica, ali ako nema uvjeta za prikupljanje može se koristiti i ocijeđena voda. Stavite posudu na sunce i promiješajte je barem jednom dnevno. Nakon 15 dana, kada boja potamni i prestanu mjehurići, gnojivo je spremno.

Gnojivo se može primijeniti zalijevanjem tla oko biljaka ili folijarnom primjenom. Ako se koristi za zalijevanje, razrijedi se vodom u omjeru 1:10. Ako se koristi na lišću, mora se prije upotrebe procijediti i razrijediti vodom u omjeru 1:10 do 1:25.

Kopriva se može koristiti i kao insekticid u obliku čaja ili ekstrakta.

Usitnite 1 kg koprive i 1 kg pelina, prelijte s 8 litara kipuće vode i ostavite da odstoji najmanje pola sata. Nakon toga, nakon filtriranja i hlađenja, može se koristiti za prskanje oboljelih biljaka.

Ekstrakt koprive može se koristiti za prskanje biljaka protiv ušiju.

Priprema se tako da se 1 kg usitnjene koprive (stabljike i listovi, bez sjemenki) prelije s 9 litara vode (najbolje kišnice) i ostavi 24 sata uz povremeno miješanje.

Ekstrakt prije upotrebe procijediti i njime prskati zaražene biljke bez razrjeđivanja.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *