Simptomi koji ukazuju na krvni ugrušak

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Ako ste odjednom shvatili da vam je vrlo teško da duboko udahnete, to može biti simptom

Postoji nekoliko simptoma koji mogu ukazati na to da krvni ugrušak pravi problem. Ukoliko osjetite neki od njih i ukoliko je osjećaj učestao, bilo bi dobro da se konsultirate s ljekarom.

Suhi kašalj
Kratak dah – Ako ste odjednom shvatili da vam je vrlo teško da duboko udahnete, to može biti simptom krvnog ugruška u plućima, što se naziva plućna embolija.

Učestalo kašljanje – Ako ponekad imate neočekivane napade suhog kašlja, kao i otežano disanje, povećanu brzinu otkucaja srca i bol u prsima, to bi moglo značiti da imate krvni ugrušak u plućima.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uz nekoliko kapi riješite se holesterola i visokog pritiska!

Možda ćete, također, iskašljavati sluz i čak i krv.

Jako crvenilo na nozi – Crvene ili tamne tačke na vašoj koži koje se bez razloga pojavljuju, mogu biti simptom krvnog ugruška u vašoj nozi.

Također, možete osjetiti toplinu na ovom području, čak i bolove dok istegnete prste prema gore.

Bol u ruci ili nozi – Iako je obično potrebno imati nekoliko simptoma za dijagnosticiranje krvnog ugruška, nepogrešiv znak te ozbiljne bolesti koju možda imate je bol.

Bolovi iz krvnog ugruška mogu se lako zamijeniti grčem mišića, ali takva vrsta boli češće nastaje kada hodate ili savijate noge prema gore.

Hitan slučaj
Oteklina – Ako ste odjednom primijetili da je jedan od vaših gležnjeva otečen, to može biti upozoravajući simptom krvnog ugruška,piše Avaz

Ovo se stanje smatra hitnim slučajem, jer se ugrušak može osloboditi u bilo kojem trenutku i doći do jednog od vaših organa.

Bol u grudima
Ako osjetite bol u prsima kad duboko dišete, to bi mogao biti jedan od simptoma plućne embolije. Bol u prsima obično je oštra, a lako možete misliti da imate srčani udar. Glavna razlika između njih je da uvijek pogoršava disanje. U svakom slučaju, trebali biste nazvati hitnu odmah, jer posljedice mogu postati kobne.

Izvor:Avaz.ba

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *