Gastroenterolog javnosti priznao recept za GASTRITIS! Biljka koja se svugdje nalazi može nam pomoći, a da to nismo ni znali..

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Bez obzira kakve probleme imamo sa probavnim sistemom, ne trebamo ih zanemarivati, nego odmah otići na pregled kako biismo utvrdili o čemu se radi i da započnemo sa liječenjem. Čak i proljev (dijareja) koja se često pojavljuje, može biti vrlo opasna i izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Kada primjetite bilo kakve promjene, a naročito u stolicu (promjena boje stolice, krv ili slično) odmaj uradite nalaze, jer na osnovu njih najlakše je utvrditi o čemu se radi.

Osobe koje imaju problema sa gastritisom svjesne su da je to neugodno i teško zdravstveno stanje. U tom periodu morate voditi računa o hrani koju unosite u svoj organizam, nikako ne smijete uzimati gluten, kao ni ugljikohidrate. Nemojte da se zapuštate, kako vam kasnije ne bi bilo još gore!

Domaći prirodni lijekovi mogu vam biti od velike koristi kako biste riješili se gastritisa. Od svih ljekovitih biljaka najbolje se pokazala nana ili metvica.
Potrebni sastojci:

4 lista nane
šolja vode
Priprema:

Stavite vodu na vatru da vam prokuha, pa kada se to desilo stavite u nju listove nane. Pustite da odstoji 10 minuta, poslije čega čaj trebate procijediti i možete ga konzumirati!
U toku dana preporučljivo je da konzumirate dvije šolje čaja, koje će regulisati rad probavnih organa. Također, veoma je bitno da obratitie pažnju na hranu koju konzumirate. Razmislite da li je bitnije da uzmete neku nezdravu hranu koju volite ili da održavate svoje zdravlje.

Izvor: zdravoikorisno

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *