10 Izuzetnih svojstava spreja WD-40 koja će vam promjeniti život

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Svi znamo da WD-40 može biti od velike pomoći u svakom kućanstvu, jer može poslužiti kao lubrikant, sredstvo za čišćenje i rješenje protiv korozije

Ono što je interesantno je da samo ime, zapravo govori mnogo o procesu stvaranja. Naime, WD-40 je kratica za odstranjivač vode.

Tvorac ovog spreja je uspio usavršiti formulu koja će spriječiti koroziju, točnije iz 40-og pokušaja, piše Healthyfoodhouse.

Generalno, WD-40 se koristi za sprječavanje hrđe, čišćenje alata i sportske opreme, kao sredstvo koje eliminira vlagu i slično.

Ipak, postoje još koristi od WD-40 a sumnjamo da su neki od vas već čuli za njih.

Ipak, prije nego što vam otkrijemo sve, moramo vas obavijestiti da je proizvod, iako generalno potpuno siguran, vrlo je zapaljiv, što je sasvim normalno obzirom na to da se formula temelji na petroleju.

Dakle, ako se proguta može dovesti do ozbiljnih problema, a to može izazvati respiratorne teškoće, ako se koristi u područjima gdje nema ventilacije i u velikim količinama. Njegova upotreba može biti štetna za djecu i kućne ljubimce tako da ga izbjegavajte koristiti kada su blizu.

Ipak, ako ga koristite s oprezom, može samo olakšati vaš svakodnevni život. Dakle, WD-40 može ponuditi veliku pomoć u nekoliko drugih situacija:

1. Uklanja mrlje s tepiha

Sve što trebate učiniti je naprskam mrlju a nakon nekoliko minuta očistite je, koristeći spužvu s malo tople vode i sapunice.

2. Sprečava gomilanje snijega na prozorima

Naprskajte WD-40 s vanjske strane prozora.

3. Čisti WC školjku

Naprskajte malo WD-40 unutar školjke, pričekajte minutu, a zatim oribajte sa četkom. Njegovi moćni sastojci će rastopiti vapno i prljavštinu lako i brzo.

4. Očistite mrlje od čaja s radne površine

Ako odmah ne obrišite mrlje od čaja, morat ćete uložiti mnogo više napora kasnije. Međutim, WD-40 će vam pomoći u ovom slučaju! Samo prsnite sprej na vlažnu spužvu i očistite mrlje.

5. Ne možete skinuti prsten? Evo rješenja!

Ponekad, zaglavljen prsten s ruke ne možete skinuti tako lako. Ipak, postoji rješenje: Naprskajte malo WD-40 i prsten će lako skliznuti. Nakon toga, ne zaboravite operati ruke.

6. Ako zaglavi zatvarač

Obično, patentni zatvarači za jaknu, ruksak, traperice, čizme i slično, može zapeti, tako da ga ne možete pomicati gore ili dolje. Međutim, sprej WD-40 može spriječiti ovu neugodnu stvar, jer će podmazati površinu.

Možete ga nanijeti pomoću male četkice.

7. Cipele i čizme čini vodootpornim

Naprskajte malo WD-40 na cipele i čizme i on će poslužiti kao barijera, tako što će ih učiniti vodootpornim. Naime, sprej će spriječiti ulazak vlage u cipele. Pored toga, tijekom zime, mrlje od soli se pojavljuju na obući. Ipak, biti će potpuno nove ako ih naprskamo WD-40 i očistite krpom.

8. Riješite se žvake u kosi

Ovo je najgora noćna mora svakoj djevojci! Žvakaće gume mogu se slučajno naći u kosi, ali šišanje kose je daleko od najboljeg ili jedinog rješenja! Naime, WD-40 može ponovo pomoći. Jednostavno našpricajte žvaku, pa zatim počešljajte. Ovaj put ćete to lako uraditi. Ipak, budite oprezni da ne prskate blizu očiju, učinite to u prozračenoj prostoriji ili izvan kuće.

9. Uklanja naljepnice sa stakla

Nakon nekog vremena, svi mi mrzimo naljepnice koje smo stavili na prozore ili druge staklene površine. Ali problem nastaje kada se treba ukloniti. Ipak, WD-40 otapalo kojie uništavaju ljepljivost naljepnica, tako da nanesite sprej na njih i pričekajte nekoliko minuta, možete ih lako skinuli s nekom od lopatica ali pazite da ne budu oštre.

10. Uklanja super ljepilo

Super ljepilo je zaista teško ukloniti s bilo koje vrste površina, a posebno sa ruku. Ipak, samo je potrebno da naprskam WD-40 i protrljate prste. Na ovaj način, skinut ćete super ljepilo lako. Isti postupak se može koristiti za uklanjanje superljepila s neke drugih površina u kući.

(webtribune.rs/uredio:NSP)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *