Za ovo majstori naplaćuju NEKOLIKO HILJADA: Evo kako da sami očistite klimu i uštedite novac

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Klima uređaj treba detaljno očistiti svakog ljeta, jer je ovaj aparat idealan za razvijanje svih vrsta opasnih bakterija, a ljudi se najčešće odluče za čišćenje pred ljetnju sezonu.

Za ovaj posao možete da pozovete agencije i date nekoliko hiljada dinara, ali uz malo dobre volje, to možete da uradite i sami i tako prištedite novac, a evo kako to treba da uradite.

Prije čišćenja svakako ugasite klimu i isključite je iz struje. Nakon toga skinite poklopac i vidjećete filtere kojima treba čišćenje. Inače, preporučljivo je čistiti ih na svaka tri mjeseca ukoliko klimu koristite cijele godine, a ako imate kućne ljubimce još češće.

Kada ste došli do filtera, odstranite sve eventualne veće objekte sa njega i potom ga operite. Možete to da uradite samo vodom, a možete i da joj dodate sredstvo za dezinfekciju.

Kada ste ga detaljno oprali, filter ostavite da se osuši. Vodite računa da bude sasvim suv prije nego što ga vratite u klimu, a prije toga naravno operite i mrežicu. To možete da uradite mješavinom vode i običnog deterdženta. Kada ste to uradili, vratite sve na svoje mjesto i – to je to.

Izvor: zena.blic.rs

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *