PRVI ZNAK DEMENCIJE SE JAVLJA U USTIMA: Ako ovo OSJEĆATE hitno se javite LJEKARU!

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

PRVI ZNAK DEMENCIJE SE JAVLJA U USTIMA: Ako ovo OSJEĆATE hitno se javite LJEKARU!

“Demencija nije posebna bolest, već opći izraz koji se koristi za opisivanje niza simptoma specifičnih za gubitak pamćenja i druga kognitivna oštećenja koja su dovoljno teška da ometaju sposobnost pojedinca da obavlja svakodnevne aktivnosti”, rekao je.
Iako ne postoji lijek za demenciju, rano otkrivanje je i dalje važno.

 

Healthline kaže: “Uz liječenje i ranu dijagnozu, možda ćete moći usporiti napredovanje demencije i duže zadržati mentalnu funkciju.”
“Liječenje uključuje lijekove, kognitivni trening i terapiju.”

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Neki rani simptomi demencije mogu se pojaviti godinama prije nego što se osobi zaista dijagnosticira bolest. Za razliku od gubitka pamćenja i konfuzije, suha usta su potencijalni pokazatelj kognitivnog pada, ali nije uobičajen simptom. Povećana zaboravnost je dobro poznati simptom demencije, a suha usta su potencijalni rani simptom demencije.

“Iako suha usta nisu jedan od najčešćih ranih simptoma demencije, to može biti jedan od prvih pokazatelja”, rekao je Raymond Dacillo, direktor zdravstvenih usluga u C-Care-u, voda za osobe s demencijom može biti izazov. posebno ako je stanje nedijagnosticirano”, rekao je Darcilo, dodajući da nedostatak tekućine također može dovesti do smanjene proizvodnje pljuvačke, što dovodi do suvih usta.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *