PROST RECEPT ZA OBARANJE ŠEĆERA U KRVI: Jeftina namirnica čini čuda za zdravlje i dijetu

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Prekomjerna žeđ i glad, umor, naglo gojenje ili mršavljenje, rane koje sporo zarastaju, često mokrenje, mučnina i teškoće sa vidom, najčešći su simptomi dijabetesa. Ishrana je jedan od glavnih faktora, pa je neophodno voditi računa o skokovima šećera u krvi.

Ljekari kažu da, u prosjeku, svaka treća osoba može da razvije insulinsku rezistenciju već do pedesete godine starosti. Uz zdravu ishranu, preventivu čine i fizička aktivnost, redovan i dovoljan odmor i san. Posljednjih godina, obavljeno je više istraživanja na temu uticaja lanenog semena na zdravlje, posebno kod osoba koje pate od povišenog šećera.

“Jedna studija je potvrdila da je kod osoba koje su jele 30 gr lanenog sjemena dnevno imale oštar pad ključnih markera”, izjavila je nutricionista Ejlsa Hičens. “Uzima se, dakle, oko tri kašike lanenog sjemena, najbolje samljevenog, pomiješanih sa jogurtom. Idealno je da koristite jogurt sa nižim procentom masti.”

Važan sastojak ove žitarice su topiva vlakna, koja privlače šećere i masnoće i pomažu organizmu da se oslobode onih količina koje nismo uspjeli da potrošimo kroz energiju. To, svakako, nije zamena za zdravu ishranu.

Nutricionisti savjetuju da se u jelovnik obavezno uvrste jaja, zeleno povrće i kupusnjače kao što je brokoli, ali i smeđi pirinač i soja.

Izvor: Lepa&Srećna

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *