Prodaju vam ovu NAMIRNICU za ogromnu svotu novca: Uopšte nije ZDRAVA, a može da sadrži mnoge otrove

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Sva moderna jela, izgleda sadrže himalajsku so. Prodaje se kao blagotvorna, čak i čudotvorna. Ipak, istina je potpuno drugačija

Šta treba sve da znate o himalajskoj soli?
Himalajska so je so ružičaste boje, a iskopava se u blizini Himalaja, u južnoj Aziji. Iako se kopa poput kamene, ovo je tehnički morska so. Ipak, mnogi veruju da je daleko zdravija od obične kuhinjske soli, koju tradicionalno kupujemo godinama.

So je generalno važna u ishrani i neophodna za određene biološke procese. Ipak, preterani unos može da izazove mnoge zdravstvene probleme, poput srčanih oboljenja. Najčešće se navodi hipertenzija.

Šta kažu pobornici himalajske soli?
Obožavaoci himalajske soli, tvrde da je ona manje stresna za organizam jer sadrži manje natrijuma. Takođe ističu da sadrži brojne minerale koji su nam neophodni za imunitet. Iako himalajsko so može obuhvatati brojne minerale, činjenica je da se oni nalaze u tragovima, a njih u organizam možemo uneti kroz druge namirnice. Zapamtite, iza stava da je himalajska so zdravija, ne stoji nikakvo naučno pojašnjenje.

Može da sadrže toksične materije
Verovatno ste i sami zaključili da himalajska so nije prečišćena, a upravo nam tu poruku šalje njena specifična boja. Međutim, kako može da sadrži gvožđe, cink, kalijum i magnezijum isto tako može da sadrži i potencijalno toksične materije. Na portalu WebMD istaknuto je da upravo ova so može da sadrže i tragove olova, arsena i žive. Uprkos svemu, naučnici ne veruju da je količina i štetnih i potencijalno zdravih materija značajno zastupljena u himalajskoj soli. Drugim rečima, teško da ćete se otrovati, ali teško i da ćete usled konzumiranja ove soli biti zdraviji.

Himlajska so može imate benefite kao i obična so, takođe može biti dragocena u procesu inhalacije.

Uprkos svemu navedenom, zašto je cena ove himalajske i do pet puta veća od cene obične soli?
Pretpostavka je da je reč o klasičnom marketinškom triku. Uprkos svemu, ako ste ljubitelj ružičaste boje, himalajska so može lepo izgledati u teglicama, pa se njena estetska funkcija ne dovodi u pitanje. Osim toga, ima i onih koji tvrde da daje poseban ukus jelu. Ako do ovog trenutka niste probali himalajsku so, možete slobodno to učiniti, samo se ne nadajte čudima.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *