Pomozite svojoj jetri: Čišćenje jetre sokom od maslačka…

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Pomozite svojoj jetri – “središnjem laboratoriju” organizma koji tijelu pomaže u procesu metabolizma, proizvodi žuč, skladišti krv, pohranjuje željezo i vitamine…
Uz to, jetra je zadužena i za eliminaciju toksina iz organizma. Proljeće je idealno vrijeme za čišćenje organizma, osobito jetre kojoj povremeno treba odmor, nova snaga i hranjivi sastojci kako bi povratila maksimum svojih funkcija. Stoga vam za ovogodišnju zdravu praksu čišćenja jetre donosimo novi recept s provjerenim namirnicama koje vaša jetra voli.

Uz peršin, celer, naranču i limun, u ovaj detoksikacijski napitak kojim ćete pomoći rad jetre svakako uključite listove maslačka – idealnu prirodnu namirnicu koju nam proljeće nudi kao pomoć za brojne tegobe.

Listovi maslačka prijatelji su jetre i bubrega. Detoksiciraju i obnavljaju jetru, pomažu kod bubrežnih kamenaca, upale mokraćnog mjehura i raznih infekcija u tijelu. Bogati su kalcijem, vitaminima A, K, E i vitaminima B skupine, sadrže obilje antioksidansa i snažan su prirodni diuretik. Svakako ih uključite u jelovnik dok traje proljeće.

SOK OD MASLAČKA

Sastojci:

2 naranče, bez kore
1 limun, oguljen
¼ celera
½ šalice listova maslačka
½ šalice peršina
Priprema

Pomiješajte sve sastojke u multipraktiku i odmah popijte ovaj odlićan napitak za čišćenje jetre, najbolje ujutro, natašte.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *