Ono što niste znali o glicerinu. Nezamenljiv i koristan u kući.

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Sređivali ste kupatilo i u svom ormariću pronašli ste flašicu glicerina. Odakle je – više se i ne sećate. Šta raditi sa njim – verovatno i ne znate. Baciti – žao. Nemojte bacati!
Možda ćete se iznenaditi, ali primena glicerina je veoma široka, i on će vam pomoći u najneočekivanijim situacijama, čak će vam uštedeti vreme, novac i nerve.

Kako možete koristiti glicerin:

1. Uz pomoć glicerina možete očistiti „teške“ mrlje:

– fleke od bobičastog voća možete eliminisati tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mesto, a posle ga isprati u slanoj vodi

– lako ćete očistiti svežu mrlju od kafe ili čaja ako isflekani deo odeće stavite smesu glicerina i kuhinjske soli (1:1). Čim fleka izbledi, odmah je operite na ubičajeni način (ručno ili u veš mašini).

2. Glicerin protiv prašine.

Ako glicerinom ispolirati lakirani drveni nameštaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima.

3. Glicerin obnavlje kožne stvari

Ako se kožna stvar vremenom pohabala (jakna, tašna ili kožna garnitura), prebrišite je glicerinom. Možda joj nećete vratiti prvobitni izgled, ali izgledaće mnogo bolje i novije.

4. Nateraće vaše podove da sijaju.

Ako u kući imate parket ili laminat -obrišite ih sa vodom i glicerinom (2-3 supene kašike glicerina na 5 l vode). Podovi će zasijati!

5. Glicerin za kosu.

Najjednostavniji način: dodajte nekoliko kapi glicerina u šampon kod svakog pranja kose i kosa će postati poslušna, meka i hidrirana. Glicerin možete dodavati i u maske i pakovanja za kosu. Ova viskozna supstanca obavija dlaku i vlaži je.

6. Glicerin za ruke.

U prodavnicama možete pronaći kreme za ruke sa glicerinom. Izuzetno su korisne, kako za hladne, tako i za vrele dane. Zimi štite ruke od hladnoće, leti – ublažavaju iritciju i svrab kože. Možete jednostavno da stavite malo glicerina na problematične i suve delove ruku ili napaviti kupku za ruke: nekoliko kapi glicerina staviti u toplu vodu.

7. Glicerin za kožu lica.

Glicerin se odavno koristi u kozmetičkoj industriji i uprkos evoluciji različitih komponenata u kozmetici, i dalje je popularan među proizvođačima. Činjenica je da on poseduje jedinstvenu sposobnost – brzo upija vlagu i dugo je čuva. Ako ga nanesete na lice, koža ga neće apsorbovati, nego će glicerin stvoriti nevidljiv film, koji privlači mikroskopske molekule vode , koji se nalaze u vazduhu, i samim tim hidrira kožu.

Ako živite tamo gde je vlažnost visoka – glicerin je vaš nezamenljiv pomoćnik. Ako vlažnost nije visoka, glicerin počinje tražiti vodu u dubljim slojevima koži dehidrirajući je. Nemojte koristiti glicerin za negu kože lica i kose kod niske vlažnosti vazduha.

8. Glicerin za pete

Glicerin možete koristiti za negu grube kože ruku, stopala i ispucale pete. Recept je proveren i delotvorn. Posle desetak dana videćete fantastične rezultate! Vaše pete postaće roze boje, nežne i meke, a nokti će dobiti lep sjaj.

9. Glicerin izvrstan je za pravljenje domaćeg sapuna.

izvor : http://uspesnazena.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *