Nisam razumio zašto je moj otac stavio karanfilić u usta. Onda je došao dan kada je otkrio stvari koje se ne pričaju ni u apoteci!

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Nisam razumio zašto je moj otac stavio karanfilić u usta. Onda je došao dan kada je otkrio stvari koje se ne pričaju ni u apoteci!

Od oca sam naučio mnogo toga što se ne može naučiti u apoteci! Kad sam bio dijete, još uvijek nisam mogao razumjeti zašto bi moj otac ponekad stavljao đumbir ili karanfilić u usta. Mislim da mu se sviđa miris, možda ima neke veze sa disanjem.

 

Onda, jednog dana u svojim ranim tinejdžerskim godinama, razvio sam jaku zubobolju. Desni su joj se upalile i bol se proširio na lice. Kada sam od oca tražila tablete protiv bolova, rekao mi je da uzmem vatu iz kuhinje i stavim je na bolno mjesto.

Utvrđeno je da vata sadrži eterično ulje karanfilića, koje sadrži eugenol. Ima ne samo anestetički, već i sterilizirajući učinak! Onda sam morao da žvačem sirovi karanfilić nekoliko minuta i onda ga ispljunem. Nije baš dobrog ukusa, ali vredi. Bol i upala su počeli da jenjavaju iz dana u dan!

Ali klinčići nisu jedini koji se mogu koristiti u takve svrhe. Cimet također sadrži iste sastojke i može se koristiti.

Đumbir takođe može privremeno ublažiti zubobolju. Mali dio treba staviti na bolni zub i žvakati. Bol će nestati za tren oka! Mora se redovno ponavljati!

Ako nemate prvu slanu vodu pri ruci, možete koristiti toplu slanu vodu da ublažite bol. Da biste to učinili, pomiješajte dvije kašičice soli u čaši tople vode. Ako se otopi, možete ga oprati.

Hladni oblozi i luk su također savršeno rješenje. Prvo, sirovi beli luk i crveni luk mogu ublažiti zubobolju. Također možete trljati sve bolne ili bolne tačke!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *