MOĆNI NAPITAK ČISTI KRVNE SUDOVE, spušta pritisak i holesterol: Potrebne su samo 4 kašike dnevno

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Samo četiri kašike ovog prirodnog napitka pomažu da se spriječe kardiovaskularne bolesti, kažu ljekari!

Prvenstveno utiče na snižavanje visokog krvnog pritiska i holesterola, a samim tim smanjuje rizik od bolesti srca i krvnih sudova.

Zbog nekvalitetne hrane i dosta vremena provedenog u sjedenju, sve više ljudi boluje od visokog krvnog pritiska, ateroskleroze, povišenog holesterola. Ako su prije nekoliko godina od ovih stanja patili isključivo stariji ljudi, preko 60 godina, danas ljekari zvone na uzbunu – sve je više mladih koji pate od ovih bolesti.

Bolje spriječiti nego liječiti

Ako na vrijeme ne smanjite krvni pritisak i holesterol, izazvaćete ozbiljne zdravstvene probleme, potencijalno čak i smrt. Pored terapije koju su vam prepisali ljekari, nije naodmet da primijenite i neke provjerene narodne “lijekove” u koje su naše bake vjerovale i koje su smatrale da što su sastojci prirodniji, to je tretman efikasniji.

Pa tako postoji jedan napitak koji se od davnina koristi u narodnoj medicini, a koji je nevjerovatno djelotvoran kod problema sa pritiskom i holesterolom. Bonus je i što je jeftin, a samim tim dostupan i svima.

Za pripremu ljekovitog napitka biće vam potrebno:

5-6 vezica peršuna
12 šolja vode
1 kg limuna
1 ksica sode bikarbone

Peršun dobro operite i osušite. Sipajte vodu u šerpu i zagrijte. Isjecite limun na male komade i stavite u ključalu vodu. Odmah dodajte sodu. Isključite vatru i ostavite mješavinu da se ohladi oko sat vremena.

Isjecite peršun i dodajte u mješavinu, pa napitak kuhajte na laganoj vatri dva sata. Obavezno poklopite posudu, tako će se zdržati sva ljekovita svojstva i neće ispariti dok se kuha. Zatim, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Sipajte tečnost u tamnu staklenu flašu i čuvajte u frižideru.

Ova količina bi trebalo da bude dovoljna za 20 dana. napitak se pije svako jutro na prazan stomak, po četiri supene kašike, a u roku od nedelju dana ćete primijetiti prve rezultate.

(najzena.rs)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *