Limun i đumbir su male bebe za njih: 3 najjača sagorjevača masti!

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Ovo su top 3 napitka koji ubrzavaju mršavljenje:

Kafa

Kafa se uobičajeno smatra dozom energije koju nam je priroda poklonila, a to se svakako odnosi i na vježbanje. Ispijanje dve do tri šoljice kafe dnevno podstaknuće da vježbate duže i napornije, a samim tim i da sagorite više kalorija.

Ako vas zanimaju konkretne brojke, studija objavljena u magazinu Journal of Sports Medicine navodi da će kafa pojačati efekat treninga i do 20%. Vrijedi napomenuti da se ovo odnosi na crnu nezaslađenu kafu, budući da će dodavanje šlaga, mlijeka i šećera umanjiti benefite.

Voda

Zamjenite limun šakom leda – hladna pića podstiču tijelo da troši više energije u pokušaju da zadrži idealnu tjelesnu temperaturu. Ispijanje litra i po hladne vode dnevno pomoći će vam da sagorite dodatnih 100 kalorija, tvrdi nutricionista Mici Dulan.

Zeleni čaj

Zeleni čaj pomaže u sagorijevanju kalorija, a pritom ih on sam ne sadrži. Analize su pokazale da ispijanje 4 šolje nezaslađenog zelenog čaja dnevno može dovesti do dodatnog gubitka od 3 kilograma u toku 2 mjeseca.

Konzumirajte svježe pripremljeni zeleni čaj i uvijek radije biraj čaj od cijelih biljaka od onog u filter kesicama. Zeleni čaj koji možete kupiti u supermarketima pun je šećera i aditiva, stoga ga ne treba izjednačavati s onim pripremljenim kod kuće.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *