KUĆA VAM ‘MIRIŠE’ NA CIGARETE? Oslobodite se neprijatne arome duvana pomoću ovih TRIKOVA!

Zanimljivosti
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Kako bi se riješili neprijatih mirisa ili ih barem ublažili pokušajte sa nekoliko jednostavnih trikova koji zaista djeluju.

1. Sirće ili ugljenik

U nekoliko činijica natočite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog uglja i postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Ako imate djecu ili kućne ljubimce činiju odložite na uzvišeno mjesto. Ugljenik kao i sirće upijaju i neutralizuju neprijatne mirise.

2. Parfem na sijalici

Poprskajte malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj sijalici. Kada se svjetlo upali i sijalica ugrije prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem djelimično prikriti dim i smrad cigarete.

3. Prirodne mirisne vrećice za ormar (npr lavanda)

Ako osjetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite tokom sljedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provjetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar.

4. Pijesak za mačke

U pepeljaru sipajte malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

5. Soda bikarbona

Uveče, prije spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, garnituri na sjedenje i uglovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usisajte ostatke.

6. Peškir i sirće

Prvo provjetrite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu umočite u sirće, i minut do dva mašite po prostoriji. Miris cigarete trebao bi potpuno nestati.

Izvor: alo

Comments

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *