ISPECITE I VI LUK U RERNI: Odličan za dijabetičare, čuva srce i normalizuje krvni pritisak..

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Luk je uvijеk bio diо nаšeg оbrоkа, bеz оbzirа dа li se konzumira kao sirоv ili u sаlаti. Narodni lijеkоvi sа lukоm koje vam donosimo danas ćе pоmоći u tretiranju mnogih zdrаvstvеnih stanja.

Koristi se za liječenje apscesa, hemoroida, ali odličan je i za dijabetičare i pacijente oboljele od hipertenzije.

Ispostavilo se da je pečeni luk korisniji od sirovog. A da li znate zašto? On ima jak antibakterijski efekat, liječi rane, normalizuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Osim toga, gubi oštar miris i ima prijatan ukus.

Pečeni luk će vam pomoći da se izborite sa čirevima i dugrotrajnim ranama. Potrebno je samo da ispečete luk direktno u njegovoj ljusci i da ga stavite na ranu dok se ne poboljša.

Koristite pečeni luk i za liječenje apscesa. Topao luk stavite na problematično mesto na 20 minuta na dan kao oblogu i uskoro će apsces nestati.

Zahvaljujući pečenom luku iz rerne možete izliječiti i hemoroide. Obloge sa lukom imaju dezinfekciona svojstva i pomažu tkivu kože da se brzo regeneriše.

Konzumiranje pečenog luka se preporučuje svima koji imaju probleme sa koagulacijom krvi. Nakon srčanog udara ili infarkta konzumiranje ovog luka se svakodnevno preporučuje.

Veoma je važno da ljudi koji pate od dijabetesa ili imaju predispozicije (kod skokova šećera u krvi) da uvedu luk, pripremljen na ovaj način u svoj meni. Dodajte ga u glavna jela ili sprovedite jednonedeljnu dijetu od pečenog luka ujutru na prazan stomak i vidjet ćete efekat.

I sve to je zahvaljujući predivnom sastavu ovog povrća – sumpor i gvožđeu pečenom luku pomažu normalizaciji nivoa šećera u krvi i održavaju pravilne funkcije pankreasa i jetre.

Prilikom upotrebe pečenog luka se poboljšava stanje bolesnih od hipertonije i ateroskleroze. Ovaj luk pomaže pročišćavanju krvnih sudova, olakšava atrerosklerotične plake i sprečava oštar skok krvnog pritiska.

Nakon što se luk ispeče u rerni, nestaju samo eterična ulja koja mu daju ukus u sirovom stanju, ali benefiti ostaju.

Izaberite srednje glavice za pečenje luka – on sadrži najveću količinu cijenjenih mikroelemenata.

Izvor: stil.kurir.rs

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *