ISJEKLA JE LIMUN NA 4 DIJELA i stavila pored kreveta, kad shvatite zašto, i vi ćete to sigurno uraditi

Zanimljivosti
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Sigurno ste milion puta od mame i bake čuli naredbe – iscjedi limun; popij limunadu; ne zaboravi na limun zbog vitamina C! Najčešće se to dešava kada ste bolesni, ali ovo voće može da vam pruži svakodnevnu pomoć, bez obzira na zdravlje.

Limun se sa razlogom ubraja u jednu od najzdravijih namirnica i to je opšte poznato. Sadrži vitamine A, C i E, kao i bakar, hrom, kalijum, gvožđe i magnezijum. Sve ovo zajedno utiče na spriječavanje starenja ćelija u organizmu, ali i na njihovu regeneraciju, piše Demic.

Ovo voće ima i manje poznate pozitivne uticaje na ljudski organizam. Kada se upoznate sa svim njegovim dobrobitima, najbolje što možete da uradite je da ga uvijek imate pri ruci, a pogotovo u spavaćoj sobi.

Limunov miris je jako popularan, jer odaje utisak čistoće i svježine. Zato je on sastavni dio mnogih dezinfekcionih sredstava i osvježivača prostora. Njegova aroma je izuzetno djelotvorna pri ublažavanju anksioznosti i depresije, jer podstiče dobro raspoloženje. Koristi se kao aromaterapija.

Limun se koristi kao kozmetičko sredstvo, jer besprekorno čisti kožu glave. On uklanja sve masnoće prodirući duboko u pore, odstranjuje mrtvu kožu i efikasno suši akne i bubuljice. Limun je, u stvari, dobar za sve probleme kože lica – pege, fleke, ožiljke, podočnjake i bore. Zato većina kozmetike sadrži njegov ekstrakt.

Da biste potvrdili pozitivno dejstvo limuna na kožu, možete odmah da isprobate jedan recept. Prepolovite ovu voćku i istrljajte laktove, koljena ili žuljeve. Vidjećete da će kože na ovom području brzo da omekša.

Limun se koristi i kao pomoćni lijek za probleme sa varenjem, artritis i reumu. Do sada je bilo poznato da samo jedna čaša limunade dnevno otklanja toksine iz organizma i održava njegov balans. Ono što još treba da znate je da limun spriječava razmnožavanje loših bakterija u digestivnom traktu i samim tim omogućava olakšano varenje i potpunu apsorpciju hranljivih materija. Ovo voće je definitivno dobro i za olakšavanje bolova u mišićima i zglobovima.

Pošto je limun fantastičan prečišćivač krvi, može se koristiti i pri liječenju kolere i malarije.

Limun osvježava dah, jer, kao i u prethodnim slučajevima, ubija patogene bakterije.

Izvor: telegraf.rs

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *