Domaći burek sa sirom kao iz pekare I kao od šale

Pecivo Slana jela
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Neki kažu pogotovo Bosanci nije to burek to je sirnica, burek je samo sa mesom. Vječita polemika. Šta vi mislite o tome? Da li je ovo burek ili ne.

SASTOJCI:1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke),cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse),250 ml vode,125 ml ulja,po potrebi soli.

PRIPREMA:

U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate).Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane.Poprskati mesavinom ulja i vode. Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.

Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje. Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira. Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.

Prijatno!Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.

Izvor: coolinarika.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *