Čudotvorni napitak: Za dve nedelje izbacićete masnoće iz tela, smanjiti kilažu i ojačati kosti! (Recept)

Zdravlje i ljepota
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Ovaj napitak detaljno čisti telo od masnoća i to za dve nedelje. Preporuka je da se ishrana uravnoteži, da se vežba i pije dovoljno vode.

Potrebni sastojci: 400 grama korena celera; 1 kg limuna.

Priprema:

Iseckajte koren celera pa ga stavite u 2 litra filtrirane vode. Dodajte i rendanu koricu limuna. Kuvajte oko 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi 5 do 6 sati.

Iscedite sok iz limuna i dodajte ga celeru. Dobro promešajte pa procedite. Čuvajte u frižideru, u staklenoj flaši.

Upotreba:

3 puta dnevno pijte po 1 dl pre jela. Ako je ukus prejak, razblažite ga sa vodom.

Prednost za dravlje:

Koren celera je bogat vitaminima A, C, K i E, esencijalnim uljima, karotenom, elementima u tragovima i drugim hranljivim sasatojcima. Ima širok spektar zdravstvenih koristi i one najvažnije: nizak nivo kalorija.

Bogat je biljnim hranljivim materijama, mineralima, vitaminima i dijetalnim vlaknima. Koren celera sadrži brojne poli-acetilenske antioksidante kao što su flakarinol, panaksol i metil-flkarindiol, koji imaju antikancerogena svojstva i mogu zaštiti od raka debelog creva i akutne limfoblastične leukemije.

Koren celera je odličan izvor vitamina K. Vitamin K je posebno važan za zdravlje kostiju, jer poboljšava mineralizaciju kostiju i podstiče osteotrofičnu aktivnost u kostima. Celer obiluje nekim od glavnih minerala, uključujući fosfor, gvožđe, kalcijum, bakar i mangan. Fosfor je neophodan za ćelijski metabolizam, održavanje sistema krvi, kostiju i formiranja zuba. Bakar podražava imunitet, sprečava anemiju i poboljšava metabolizam.

Izvor: stil

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *