PROVJERENO NAJBOLJI SOK OD MRKVE I JABUKE ZA ZIMU…ZA SVE ONE KOJI VOLE GUSTI SOK

Zanimljivosti
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Sok od jabuka i mrkve

Za sve koji vole “gusti sok”…

Sastojci

1 kg oguljenih i očišćenih jabuka

500 g oguljene i očišćene mrkve

600 g šećera
20 g limunske kiseline
6 litara vode
Totalno cool članak

Priprema

1.

Posebno u jednu posudu za kuhanje narežite jabuke i dodajte 1 litru vode. U drugu posudu narežite mrkvu i dodajte oko pola litre vode (vode je potrebno tek toliko da prekrije mrkvu, pa će je i tijekom kuhanja trebati dolijevati). Kuhajte dok ne omekane.

2.

Kad jabuke i mrkva omekane, ocijedite ih od soka (sok sačuvajte) i sameljite ih u glatku kašu, najbolje u multipraktiku ili štapnom sjeckalicom.

3.

Za kuhanje soka potrebna vam je posuda veličine 9 litara (najmanje). U posudu ulijte sok od kuhanja, dodajte kašu od jabuka i mrkve, šećer, limunsku kiselinu i zalijte s 4 i pol litre vode. Dobro promiješajte i stavite kuhati. Nakon što tekućina zakipi kuhajte još 25 minuta uz povremeno miješanje. Dobit ćete oko 6 litara soka.

4.

15 minuta prije zagrijte pećnicu na 80°C i stavite u nju staklene boce (naravno, bez čepa). Vrući sok ulijevajte u vruće boce, 2-3 cm ispod ruba. Dobro zatvorite čepom i okrenite boce naopako, čepom prema dolje. Ostavite tako stajati oko 15 minuta, a zatim boce okrenite i pospremite u hladnu prostoriju.

Izvor:coolinarika.com

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *