PRAVI OTROV: Ovi dijelovi piletine nikada ne treba da se jedu, u njih se ubrzgavaju hormoni!

Uncategorized
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

Piletina je jedno od najpopularnijih mesa, razlog je blag ukus bez jakog mirisa, ali i cijena koja je pristupačnija od, na primjer, junetine ili teletine.

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma. Međutim, ne smatraju se svi dijelovi pileta dobri za ljudsko tijelo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji.

Zahvaljujući iskustvu brojnih kuhara koji su svoja iskustva u kuhanju prenjeli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje dijelove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savjetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas rijetko koristi), krilca i vrat jer upravo ovi dijelovi pileta akumuliraju sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života, a u krilca i vrat se ubrizgavaju hormoni ukolio pile nije organskog porijekla, saopštavaju studije obrađene u Kini.

Visoka količina proteina koju bijelo meso sadrži pomaže tijelu da izgradi mišiće, dok zbog toga što je izuzetno niskokalorično savršena je namirnica za dijetalne režime.

Izvor:haber.ba

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *